Earlybirds Tyler 35 weken

Earlybirds Tyler 35 weken

Van de ouders:

Tyler is op 20-12-2016 om 18:25 uur geboren. Hij was 45 cm en 2150 gram. Na een zwangerschap van 35 weken. Is hij door middel van een keizersnede geboren.

Iedereen stond te kijken hoe groot hij was en dat hij zoveel woog. Want er werd gezegd dat een kindje met een gastroschisis (open buikje) klein zou zijn en niet veel zou wegen. Tyler is na de geboorte meteen geopereerd aan zijn buikje. De darmpjes hebben ze in één keer terug kunnen plaatsen. Hij lag in een couveuse op de IC. Nu kan het herstellen beginnen. “Je ziet zijn pijn in die lieve kleine oogjes die je aankijken en ik begin te huilen” en ik denk; “ kon ik je pijn maar dragen, waarom jij, waarom gebeurt dit nu bij ons?” Na een dikke week gaat het al stukken beter met Tyler.
Hij heeft zelfs al gepoept! Dit zou tussen de 2 weken tot 4 maanden kunnen gaan duren, maar bij onze lieve Tyler iets langer dan een week! Hij mag inmiddels ook in een gewoon bedje slapen want hij werd al iets “te groot” voor de couveuse en hij kon zichzelf al heel goed warm houden. Nog geen week later mag Tyler naar de MC en mag hij gaan starten met de sonde voeding Weer drie dagen later mogen we ook beginnen met het flesje en borstvoeding. Nu zijn we inmiddels enkele weken verder en het gaat de goede kant op met de voeding en met zijn herstel!

Natuurlijk konden we de mooie foto’s niet missen van Tyler in het ziekenhuis. Hiervoor hebben wij ons aangemeld bij Earlybirds, en al snel kwam Peggy langs voor foto’s te maken van Tyler. Wij zijn superblij met de mooie foto’s en blij dat we dit hebben laten doen. Het blijft een moeilijke maar ook een zware tijd en foto’s van je kleine uk zorgen altijd voor een glimlach op je gezicht, ook al zit het soms even tegen.

Tyler is momenteel 40 weken, en 50 cm groot hij weegt inmiddels 3488 gram. Tyler ligt nog altijd in het AZM op de MC. Wij gaan elke dag even knuffelen, want pappa en mamma kunnen niet meer zonder hem en willen zo dicht mogelijk bij jou zijn.

———–

Van de fotograaf:

ik krijg een mail van het fijne team van vrijwilligers van Earlybirds dat ik in het UMC+ in Maastricht Tyler en zijn ouders mag gaan fotograferen.
24 januari 2017 ga ik dan vol zelfvertrouwen maar met een behoorlijke dosis gezonde spanning naar het AZM in Maastricht. Ik wil zo graag voor de ouders mooie momenten vertellen met de foto’s, dat is het minste dat ik kan betekenen.

Ik wacht in de ontvangsthal van het ziekenhuis op de ouders, in de tijd dat ik daar zit, word ik overmand door gevoelens en gedachtes. Al snel maak ik kennis met de lieve ouders van Tyler. Ze maken een ontspannen indruk, echter merk ik dat achter die ontspannen indruk, veel emotie en verdriet schuilt. Elke dag rijden ze op en neer om bij Tyler te zijn. Als ouders zijnde gaat er een mechanisme werken op moment dat je kindje ziek is, je wordt sterker, en straalt kracht uit. Kracht om er voor je kindje te zijn, hij heeft je nu het hardst nodig, en dat is wat deze lieve mensen doen. Hun liefde en kracht, hun positieve uitstraling doorgeven op hun zoontje.

Er volgt een ontspannen verzorgingsmoment, Tyler wordt gewassen, en pleisters en plakkers worden vervangen. En hij krijgt een flesje met afgekolfde melk. Er wordt geknuffeld en gekust, trotse, liefdevolle blikken, deze kleine momenten zijn zo belangrijk en waardevol voor ouders en Tyler. Warmte en liefde vullen de ruimte.

Tyler is gelukkig goed herstellende. Hopelijk komt het moment steeds dichterbij dat Tyler mee naar huis mag. Ik wens jullie alle liefde en geluk toe voor de toekomst, dat jullie snel in jullie eigen omgeving mogen gaan genieten van elkaar.

Lieve, knappe Tyler groei maar goed, en dan hoop ik dat je snel naar huis mag. Bedankt dat ik een paar van jullie waardevolle momenten samen mocht “vertellen” met de foto’s.
Liefs Peggy Laugs x

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *