Newbornshoot Lux : “Having a baby is a life changer, ….”

Newbornshoot Lux : “Having a baby is a life changer, ….”

05/03/2017 Blog,Newborn

Newbornshoot van Lux in Geulle, was er een uit een boekje, nadat ze het flesje had gekregen en haar buikje vol was, viel ze in een diepe slaap. En kon ik heel wat mooie foto’s maken.  Onder de shoot gezellig gekletst met de ouders, en onder het vertellen ben je je er dan weer van bewust hoe mooi deze kleine wondertjes zijn…..

     

Having a baby is a life changer, en dat klopt. Vanaf de dag dat ze geboren zijn, horen ze erbij. Ze verrijken je leven, maar zetten ook zeker soms je leven op zijn kop. Je springt niet meer met een handtasje die auto in, nee hele tassen vol gaan er ineens mee. Ik had er altijd een klaar staan waar alles in zat, van luier tot extra rompertje, en wegwerpslabber, die ik alleen nog maar hoefde aan te vullen met voeding op moment dat er dan spontaan ergens naar toe gegaan werd. Vakanties, tja wat zal ik daar over vertellen…. zelfs met 1 kind is die auto propvol. Nog even snel voordat de achterklep dichtgaat, het drie wielertje met handen en voeten erin duwen, dat fietsje en omgekiepte tas vasthoudend de achterklep dichtgooien. Toch ook wel handig die dak dragers waar je nog een hoop andere zaken in kwijt kon, omdat je tijdens het laden van de auto erachter komt, dat je kind zelf ook nog mee moet in die enorme kinderstoel…. Kun je nagaan wanneer je er vier moet meenemen. Ik kan je zeggen je word naarmate je zo nu en dan weer eens een tas kwijt was steeds creatiever, en denkt bij elke vakantie, dit doe ik nooit meer!

It gives you a whole other perspective, ja je wordt een stuk vindingrijker, en flexibeler. Spontane acties komen minder voor, maar een kindje is geen reden om geen spontane dingen meer te ondernemen. Ik moet eerlijk bekennen, toen ik de twee oudste kreeg was ik 24 jaar, mijn flexibiliteit rijkte hoger dan die toen ik op 40 jarige leeftijd de twee jongste kreeg. Mijn eigen interpretatie hiervan is, dat ik toen op een punt was dat ik zelf veel meer onbevangen in het leven stond. Ik dacht veel minder na, ik deed het gewoon. Nu met mijn 44 jaar, heb ik veel meer levenservaring, en maakt mijn werk als gezinscoach dat ik veel meer nadenk, en overleg met de kinderen. Want ineens moeten we gaan overleggen met kinderen hoe klein ze ook zijn. Maar natuurlijk ook zij hebben een mening. Hierover later meer, maar door deze ervaringen weerhoudt het me soms nog onbevangen in het leven te kunnen staan, maar zijn het nu de kinderen zelf die mij energie geven en mij flexibel en creatief houden.

 

why you wake up every day, ik heb in die 44 jaar heel wat meegemaakt, ik heb moeten vechten, krabbelen en weer opstaan, en ging het niet van een leien dakje. Nu alleen met vier kinderen, is het niet altijd even makkelijk, maar zijn het de kinderen die mij er elke dag aan laten herinneren dat zij mijn grootste liefdes zijn!

ooit zei een pastoor tegen mij, “je krijgt wat je kunt dragen” , soms dacht ik “enough is enough, maar er zat een kern van waarheid in, een ander had misschien al lang het bijltje erbij neergelegd.  Nu denk ik ” maar de grootste reden die ik heb om voor te vechten zijn mijn 4 kinderen. Mijn kinderen die me elke dag eraan laten herinneren hoe mooi het is om onbevangen in het leven te staan, hoe mooi het is om te spelen en te lachen, hoe fijn het is om er voor elkaar te zijn en te zorgen. Zij zijn mijn reden dat ik elke dag met nieuwe positieve energie wakker wordt. Hun geef ik mee, om niet op te geven, en oprecht en lief voor anderen te zijn zonder zichzelf weg te cijferen. Maar wat ik hun vooral wil leren is dat ze ten alle tijden zichzelf moeten blijven. Want stuk voor stuk zijn het bijzondere mooie mensjes…

Lux zo onschuldig, mooi, en nog zo onbevangen,  zal zeker ook de mooie waarden en normen van haar ouders meekrijgen, en opgroeien tot een mooie zelfstandige vrouw. En ook zij zullen de komende jaren met goed gevulde tassen en propvolle auto spontane en minder spontane acties ondernemen. Maar zo klein prachtig mensje is dat dubbel en dwars waard, want zeg nou zelf is het geen prachtig kindje. Dank je wel dat ik dit bijzonder mooie moment voor jullie mocht vastleggen.

 

“Having a baby is a life changer,

it gives you a whole other perspective

on why you wake up every day”

– by Taylor Hanson-

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *